Home » Egyéb » Ezüstérmet lapátolt össze a Csiha csapata a Sulisárkányok Országos Döntőjében

Ezüstérmet lapátolt össze a Csiha csapata a Sulisárkányok Országos Döntőjében

Intézményünk sárkányhajó csapata 2018. június 11-én a Sulisárkányok Területi Döntőjén elért I. helyezésének köszönhetően bejutott az Országos Döntőbe, mely 2018. szeptember 7-én Fadd-Domboriban, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség szervezésében került megrendezésre.

A versenyre történő felkészülésünkhöz (erőnléti, technikai, taktikai edzések) az edzéshelyszínt és a kenukat a Hajdúnánási Dominó DSE biztosította, de sajnos nem volt lehetőségünk sárkányhajóban (ami valójában egy 10 személyes kenu) is edzeni. Sem ez a tény, sem a kora hajnali indulás és a hosszú utazás nem csökkentette a csapat lelkesedését, elszántságát. Mindez be is igazolódott, hiszen mind erőnlétben, mind koncentrálásban, akaratban egyénenként is mindenki maximálisan hozzájárult a csapat kiemelkedő eredményeihez. Méltán vívtuk ki a versenyszervezők, csapatedzők és nézők kiemelt figyelmét is, hiszen mindkét időmérő futamban elsőként értünk a célba, megelőzve olyan középiskolás csapatokat, ahol már hagyomány ez a sportág.

Az elődöntők összesített időeredménye alapján csak 6 alakulat juthatott tovább a döntőbe. Csapatunk a 2. legjobb időeredménnyel indulhatott a Nagydíjért, és küzdhetett meg az ország legjobb középiskolai sárkányhajós csapataival. A döntő futamban olyan erős mezőny alakult ki, hogy célfotó alapján hirdették ki a dobogós helyeket.

Ebben a szoros és nemes küzdelemben az országos 2. helyet szereztük meg. Csapatkapitány: Tóth Gábor László. A csapat tagjai: Balogh Zsigmond, Bata László, Berencsi Imre, Csiha Kitti, Csiha Tamás, Fülöp Áron, Gulyás Viktória, Karócz Johanna, Nagy Nándor, Nagy Tímea, Ötvös Ádám és Ruzsom Gergő.

Szabó László Szabolcs testnevelő