Home » Egyéb » Ezüstérmet lapátolt össze a Csiha csapata a Sulisárkányok Országos Döntőjében

Ezüstérmet lapátolt össze a Csiha csapata a Sulisárkányok Országos Döntőjében

Intézményünk sárkányhajó csapata 2018. június 11-én a Sulisárkányok Területi Döntőjén elért I. helyezésének köszönhetően bejutott az Országos Döntőbe, mely 2018. szeptember 7-én Fadd-Domboriban, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség szervezésében került megrendezésre.

A versenyre történő felkészülésünkhöz (erőnléti, technikai, taktikai edzések) az edzéshelyszínt és a kenukat a Hajdúnánási Dominó DSE biztosította, de sajnos nem volt lehetőségünk sárkányhajóban (ami valójában egy 10 személyes kenu) is edzeni. Sem ez a tény, sem a kora hajnali indulás és a hosszú utazás nem csökkentette a csapat lelkesedését, elszántságát. Mindez be is igazolódott, hiszen mind erőnlétben, mind koncentrálásban, akaratban egyénenként is mindenki maximálisan hozzájárult a csapat kiemelkedő eredményeihez. Méltán vívtuk ki a versenyszervezők, csapatedzők és nézők kiemelt figyelmét is, hiszen mindkét időmérő futamban elsőként értünk a célba, megelőzve olyan középiskolás csapatokat, ahol már hagyomány ez a sportág.

Az elődöntők összesített időeredménye alapján csak 6 alakulat juthatott tovább a döntőbe. Csapatunk a 2. legjobb időeredménnyel indulhatott a Nagydíjért, és küzdhetett meg az ország legjobb középiskolai sárkányhajós csapataival. A döntő futamban olyan erős mezőny alakult ki, hogy célfotó alapján hirdették ki a dobogós helyeket.

Ebben a szoros és nemes küzdelemben az országos 2. helyet szereztük meg. Csapatkapitány: Tóth Gábor László. A csapat tagjai: Balogh Zsigmond, Bata László, Berencsi Imre, Csiha Kitti, Csiha Tamás, Fülöp Áron, Gulyás Viktória, Karócz Johanna, Nagy Nándor, Nagy Tímea, Ötvös Ádám és Ruzsom Gergő.

Szabó László Szabolcs testnevelő

Elérhetőek vagyunk a Facebook-on is

Facebook Page Loading...