Home » Egyéb » Új tanév az új épületben

Új tanév az új épületben

2018. szeptember 3-án nemcsak a 2018/2019-es tanév kezdődött el a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum Csiha Győző Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában, hanem a felújított iskolaépületet is ünnepélyesen átadták a centrum, a város és az iskola vezetői. Az eseményt megtisztelte látogatásával dr. Tiba István országgyűlési képviselő úr is.

A reggel 8 órakor kezdődő ünnepségen a tribünön helyet foglaltak: dr. Tiba István országgyűlési képviselő úr és Szólláth Tibor polgármester úr, a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum főigazgatója, Pelyhéné Bartha Irén és főigazgató-helyettese, Papp Gábor úr valamint városunk képviselőtestületének tagjai. A műsor a Himnusz hangjaival kezdődött, majd Pelyhéné Bartha Irén főigazgató asszony köszöntő szavai hangzottak el. Ebben hangsúlyozta, hogy a centrum fontosnak tartja azt, hogy a szakképzés tárgyi feltételei is folyamatosan megújuljanak, beleértve a tagintézmények épületeinek állapotát is. Majd Szólláth Tibor polgármester úr beszélt a szakképzés országos és regionális jelentőségéről, és mint az iskola volt diákja megosztotta velünk emlékeit, melyekben kiemelt szerep jutott egykori tanárának, Nagy Sándornak.

Mendelssohn Őszi szonáta című darabját Kecskés Emese és felkészítő tanára, Hallgató-Barkaszi Andrea szólaltatták meg fuvolán. Duójukat Tóth Erika tanárnő kísérte zongorán. A zenemű hangulatához kapcsolódva Szabó Kitti (12.A osztályos tanuló) Moretti Gemma Elköszön a nyár című versét szavalta el. A végzős diákok nevében Horváth Ádám (12.B osztályos tanuló) osztotta meg a tanév kezdetéhez kapcsolódó gondolatait. Pappné Fülöp Ildikó tagintézmény-vezető asszony tanévnyitó beszédében különös figyelmet szentelt a megújult külsejű és berendezésű iskolaépület állagának megóvására, mely nagymértékben hozzájárul a szakképzés színvonalának helyi emeléséhez. Bagi Zoltán (12.B osztályos tanuló) szavalata üde színfoltja volt az ünnepségnek, hiszen Balogh József Kedves Vakáció barátom! című költeménye humoros stílusban búcsúztatja a nyári szünetet.

A műsor második része az iskola főbejáratánál kezdődött, ahol a népviseletbe öltözött diáklányok által tartott szalag átvágásával dr. Tiba István, Szólláth Tibor, Pelyhéné Barta Irén és Pappné Fülöp Ildikó átadták a megújult iskolaépületet. Mivel az intézmény új külsejével nemcsak a centrum, hanem a város büszkesége is, ezért Szatmári Tony előadóművész szerzeménye, Hajdúnánás Városdala méltóképpen zárta le a rendezvényt. A szerzővel együtt énekelt iskolánk négy dolgozója gitárjáték kíséretében. A kivételes eseményt a Szózat hangjai zárták.

További fényképek facebook oldalunkon>>