Home » Egyéb » Euroskills Budapest 2018

Euroskills Budapest 2018

2018. szeptember 26-28. között került megrendezésre a szakmák Európa bajnoksága, az Eurokills, melynek idén Magyarország adott helyet. Ezt a rangos nemzetközi szakmai versenyt két évente rendezik meg, ahol fiatal szakemberek mérik össze tudásukat. A verseny záró napján látogatott el iskolánk – BSZC Csiha Győző Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája – 48 diákja és 4 kísérő tanára erre a programra, melynek lehetőségét a Hajdú- Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara biztosította. A Hungexpo területén rendezett 3 napos megmérettetésen 28 ország 525 versenyzője mérte össze tudását 27 szakmában.

Így láthattunk munka közben kerttervezőket, kőműveseket, hegesztőket, asztalosokat, kirakatrendezőket, informatikai rendszerüzemeltetőket, pincéreket, szakácsokat, virágkötőket, de végig kísérhettük egy- egy hajköltemény készítését is a fodrászok jóvoltából.

A verseny mellett kiállítások, szakmai rendezvények tették színvonalasabbá az eseményt. A diákoknak lehetőségük volt interaktív formában kipróbálni egy -egy szakmát.

A magyar versenyzők felkészültségét mutatja, hogy 3 aranyérmet, 3 ezüstérmet, 3 bronzérmet és 8 kiválósági érmet nyertek fiataljaink.

Reméljük a látottak csak megerősítették diákjainkat szakmaiságukban és tavasszal minél többen képviselhetik majd iskolánkat e verseny előválogatóján, a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen.

Ötvösné Kéki Piroska