Home » Egyéb » Inasavató és Inasparti a Csihában

Inasavató és Inasparti a Csihában

A Berettyóújfalui Szakképzési Centrum Csiha Győző Szakgimnázium és Szakközépiskolájában 2018. október 18-án rendeztük meg a kilencedikes tanulók Inasavató partiját.

A korábbi évekhez hasonlóan új diákjaink avatására került először a sor, amelynek során a Diákönkormányzat vezetésével a különböző „próbákat” (például tornagyakorlatokat, ügyességi feladatokat) végrehajtó diákok letehették a „Csihás” esküt.

Ezt követte az Inas-parti, amelyre már az előzetes feladatok teljesítésével is nagyon lelkesen felkészültek iskolánk kilencedikes osztályai és osztályfőnökeik. A feladatok kiadásakor az volt a cél, hogy az egymást még kevésbé ismerő osztálytársak is közösen, tanítási idő után, a szabadidejükben együtt látogassanak el a jövőbeli szakképző helyeikre, onnan elhozva a QR kódos térképen elrejtett tárgyakat, készítsenek közösen osztályzászlót, illetve bemutatkozó videót, valamint gyűjtsenek kupakokat jótékonysági célból.

Számos feladat várta az Inasokat a játékos vetélkedő során is. Kíváncsiak voltunk, hogy mennyire sikerült megismerni az új iskolát, annak termeit, így fotókról kellett felismerniük, hogy bizonyos tárgyakat hol találhatnak meg épületünkben. A felsőbb évesek útbaigazításával az új diákok is megtudták, hogy hol van nálunk Narnia, és egy feladat során megismerkedhettek névadónk életútjával is.

Szerettünk volna azt is megtudni, hogy az iskolánkban eltöltött néhány hét során mennyire ismerték meg tanáraikat, egy teszt kitöltésével és az igazgatóval készült közös szelfivel minden csapat bizonyíthatta tudását. A felsőbb évesek sem maradhattak ki a vetélkedőből, így egy-egy előre beavatott diákot kellett felkutatniuk eltorzított fényképek alapján.

A másnapi élménybeszámolók alapján nem csak a vetélkedőt megnyerő 9.A, hanem minden kilencedikes diák jól érezte magát ezen a délutánon, és reméljük, hogy a szokásos avatás mellett ez a vetélkedő is iskolánk hagyományává fog válni.

További képeket talál facebook oldalunkon.