Home » Egyéb » Szalagtűző ünnepség

Szalagtűző ünnepség

2018. november 9-én került megrendezésre a BSZC Csiha Győző Szakgimnáziuma és Szakiskolájának szalagtűzője, ahol a végzős diákok kapták meg maturandusz szalagjaikat, mely által jelképesen felnőtté váltak.

Az estét a végzősök  ünnepélyes bevonulása nyitotta meg, melyet a tűzési ceremónia követett. Szülők, tanárok és diákok számára egyaránt az est fénypontja volt ez, ahol négy év közös munkáját koronázták meg a szalaggal. Ezután szólították a színpadra Balogh Tibor tanár urat, valamint Pásztor Judit és Gulyás Róbert volt diákokat, hogy átvegyék a Csiha-díjat, amit minden évben olyan tanárok és diákok kapnak, akik aktívan részt vettek/vesznek az iskola életében és versenyeken való eredményes részvétellel, valamint odaadó munkájukkal öregbítik annak hírnevét, utat mutatva a jelen “csihásainak” egy példaértékű jövő felé.

Ezt követően feloldódott a hangulat, mert a végzősök szórakoztatták a nagyérdeműt. Először a 11.F a 11.G osztállyal karöltve adott elő egy mulatóst, amit a 12.B által előadott “Mit mondjak még?” c. sláger követett. A sort a 12.A osztálytánca folytatta, Elek László táncpedagógus ötleteit megvalósítva. Ezt követően a 12.C osztály tette magáévá az Irie Maffia –  Hajnali kör c. dalát. Alig hagyták el a színpadot, máris a 11.E osztály kezdett korai afterezésbe, aminek Szabó László tanár úr vetett véget, bemutatva zseniális ritmusérzékét: osztályát egy hajdúsági legényesre invitálta. A következő produkció a 11.F osztályéneke volt, őket követte a 12.C ötletes showtánca, ami még tovább fokozta a már amúgy is fergeteges hangulatot, Kutasi Lajos és Jámbor László a Sway c. latinos temperamentumú dalt szólaltatta meg trombitán, hogy aztán átadják a stafétát a Phoenix Fusionnek. Ezután ismerős dallam szólalt meg, hiszen már évek óta az osztályénekek soriban találhatjuk Ákos – Ilyenek voltunk c. örök klasszikusát, amit idén a 12.A osztály választott és adott elő. A továbbiakban Kovács Adél 12.C osztályos tanuló és társai pörgették, dobálták a botot, ahogyan azt a városi rendezvényeken a mazsorettesektől már megszokhattuk. Ekkor érkezett el a humor és a nevetés ideje, Pappné Fülöp Ildikó igazgatónő és Koroknai Zoltán tanár úr csalt mosolyt a vendégek arcára egy frappáns, ötletes színdarab által. A közös ének előtt még megtekinthettük a 12.B szenzációs mulatósát, melyet a közönség vastapssal fogadott, hála Kacsora Tibor kitartó és alázatos munkájának.

Végezetül a diákok és tanáraik közösen énekelték az Ismerős Arcok – Nélküled c. számát, hogy aztán a Baross utcán kezdetét vegye a felhőtlen, éjszakába nyúló bulizás.

Berencsi Imre 12.B