Home » Egyéb » Pedagógus szolgálati emlékérmet kapott Kórikné Magi Zsuzsanna

Pedagógus szolgálati emlékérmet kapott Kórikné Magi Zsuzsanna

Kórikné Magi Zsuzsanna 1978-ban kezdte pedagógusi pályafutását Hajdúnánáson. Az intézmény átszervezéseknek köszönhetően tanított több iskolában is. Matematikát, valamint rajz- és vizuális kultúrát tanított iskolánkban. Rajz szakosként sokat tett a művészeti nevelésért, a tanulók ízlésének formálásáért, az esztétikus környezet kialakításáért, az iskolai rendezvények dekorációjának elkészítéséért.

Fontosnak tartotta a tehetséggondozást. Minden versenyfelhívásra nyitott volt, ösztönözte és segítette diákjait a pályaművek készítésében.

A 2012-2014 években országos, területi és megyei helyezések sora bizonyítja munkája eredményességét:

  • „Így látom a Parlament épületét” – nemzetközi rajzpályázat – első helyezés
  • Nyolcosztályos gimnáziumok területi versenye – rajz kategóriában első, második és harmadikhelyezés
  • Megyei Képzőművészeti Verseny – első, második és harmadik helyezés
  • Plakátpályázat – második helyezés
  • Versillusztrációs Verseny – első helyezés

A versenyzők között voltak gimnáziumi, szakközépiskolai és szakiskolai tanulók egyaránt. Sikerre vitte a szakközépiskola első rajz érettségijét 2016-ban, ami szakmai karrierjének fontos állomása volt, mellyel együtt egy diákot el tudott indítani a megálmodott rajz animációs tanulmányokban.

Több évig gyermek- és ifjúságvédelmi felelős volt. Feladatát lelkiismeretesen, nagy odaadással látta el. Törekedett mindig segítő megoldást találni egy-egy gyermek élethelyzetéből adódó problémáira a hivatalos szervek segítségét keresve.

Közreműködött az „Útravaló – MACIKA” Ösztöndíjprogram keretében az „Út az érettségihez” és „Út a szakmához” alprogramok megvalósításában, melynek köszönhetően sok hátrányos helyzetű diák kaphatott iskolánkban segítséget és anyagi támogatást.

Munkájának elismeréseként az Emberi Erőforrások Minisztériuma „A pedagógus szolgálati emlékérmet” adományozta. Az elismerés átadására 2018. december 19-én került sor az iskola karácsonyi ünnepségén.

Köszönjük az együtt töltött éveket, hogy mindig számíthattunk Rád. További jó egészséget kívánunk!